Werkwijze

Bij het brengen
Bij het brengen bekijk ik de vacht van uw hond en nemen we uw wensen door. We spreken af wat er gaat gebeuren en ik schat in hoe lang ik daarmee bezig ben.
De behandeling
Daarna neemt u afscheid en ga ik aan de slag. Honden laten zich in het algemeen beter behandelen als de eigenaar er niet bij is, zodat ze zich volledig op mij kunnen richten en het rustig is in de salon. Het is wel prettig als u tijdens de behandeling telefonisch bereikbaar bent, zodat we eventueel kunnen overleggen. U haalt uw hond weer op na een app'je of telefoontje van mij.
Nabespreking
We spreken nog even door hoe uw hond de behandeling ervaren heeft, of er bijzonderheden waren en of alles naar uw wens is. Als u nog niet helemaal tevreden bent kan ik de vacht nog bijwerken, zodat u toch tevreden de deur uitgaat.
Afronding
U betaalt contant of via pin bij het ophalen van uw hond.

Speciale honden

Speciale honden zijn van harte welkom bij Hondenkapper Galecop! Heeft u bijvoorbeeld een hond met een medisch of fysiek probleem, of een assistentiehond? Of vindt uw hond het héél spannend om naar de kapper te gaan? We kijken samen wat voor uw hond de beste oplossing is. Soms is het beter als u er zelf bij blijft, zodat we onderweg kunnen overleggen hoe we elk deel van de behandeling en het tempo zo goed mogelijk kunnen aanpassen aan de mogelijkheden van uw hond. Assistentiehonden en assistentiehonden-in-opleiding mogen mét hun baasje komen. specialehonden specialehonden

 

in bad

Tips

Aanwezigheid tijdens de behandeling
Het is voor uw hond beter als u niet aanwezig bent tijdens de behandeling (met uitzondering van speciale honden, zie hiernaast). Door uw aanwezigheid kan de hond worden afgeleid en dat is niet handig met scherpe scharen in de buurt. Kom uw hond ook niet te vroeg ophalen. Als uw hond u ruikt, wil hij van de tafel af en wordt het lastig de behandeling af te ronden. Ik bel of app u als ik bijna klaar ben.
Uitlaten
Het is voor uw hond fijn als hij voor het bezoek aan de trimsalon goed uitgelaten wordt (maar ook niet te lang omdat de trimbeurt best vermoeiend kan zijn). De behandeling neemt vaak enkele uren in beslag en het is vervelend als uw hond zijn behoefte zo lang moet ophouden.
Aanlijnen
Breng uw hond aangelijnd.
Droge vacht/zelf wassen
Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen. Als u uw hond zelf in bad doet, overleg dan wanneer u dit doet voor de trimbeurt. Sommige vachten zijn niet te behandelen na een wasbeurt (plukhonden), of moet ik echt zelf wassen.
Geen/weinig eten
Het is beter om uw hond niet vlak voor het bezoek een volle maaltijd te geven. Als hij wat gestresst raakt, komt het eten er soms weer uit.
Medische klachten, allergie, loopsheid, gedragsproblemen
Ik hoor het graag als uw hond loops is, medische klachten, een allergie of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, schimmel, etc.) heeft, of bijzonder gedrag vertoont. Ik kan hier dan tijdens de behandeling rekening mee houden. Als uw hond loops is, maken we een nieuwe afspraak.
Afspraak tijdig afzeggen
Kan uw hond niet (op tijd) op de afspraak komen? Laat het me zo snel mogelijk weten!
Voor/na het bezoek
Een trimbehandeling kan erg vermoeiend zijn voor honden, zeker voor jongere en oudere honden. Zorg dat uw hond na het bezoek lekker uit kan rusten en doe vooraf ook rustig aan.
Vlooien
Tenslotte nog een verzoek om te zorgen dat uw hond vlooivrij is voor de behandeling. De kosten voor het ontvlooien van uw hond en de trimsalon moet ik in rekening brengen.